тук мога и аз да кажа няколко думи. Имам 2.0 тс .... ей богу за две години , сега за пръв път колата ми върви ,както трябва.изключвам оригиналния двигател - с който взех колата и ,който по моя вина сдаде багажа.Значи съгласен съм с колегата Вальо .. за сто шейсет и шест си треа нафта. Мразя нафтите , но тоя тс двулитровия се чупи през 50 километра -поне при мен ... е вина имаха майсторите ,но аз карам пенсионерската с не повече от 80 .Откакто сложих двигателя на Ники от кюстендил проблеми не съм имал , но и не карам бързо. туин спарка ,особено двулитровия си прави проблеми ,кой квото ще да ми казва -говоря за CF2 мотора. Сега си харесах страшна сто шейсет и шест ,дизел ,с всички екстри и до месец ще я взема .... надявам се .цената и е 12 к а ми продават за 7к 2.0 тс .... е нема сравнение ... няма да я взема въпреки че имам още един двигател на склад на балкона вкъщи
Известие
Collapse
No announcement yet.
избор на Алфа 166???
Collapse
X
-
ужас
Аз карам 164тс и определено искам да си купя 166, ама с тази тема тук ме разбихте. Първо аз свърших един мотор, ама това е друга тема. Просто се събраха доста неща накуп, а и определено си беше вината в начина на каране. Тя алфата си иска обороти иначе не върви - карал съм и 155 и 156 - все тая обороти - ИНАЧЕ НЕ Е АЛФА! Ама все пак аз искам да не карам, като пенсионер. Ама тази тема ме преби. Или си чешете езиците или просто трябва да се откажа от Алфа?!!!Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!
Comment
-
Re: ужас
Първоначално публикувано от orionoАз карам 164тс и определено искам да си купя 166, ама с тази тема тук ме разбихте. Първо аз свърших един мотор, ама това е друга тема. Просто се събраха доста неща накуп, а и определено си беше вината в начина на каране. Тя алфата си иска обороти иначе не върви - карал съм и 155 и 156 - все тая обороти - ИНАЧЕ НЕ Е АЛФА! Ама все пак аз искам да не карам, като пенсионер. Ама тази тема ме преби. Или си чешете езиците или просто трябва да се откажа от Алфа?!!!
е малко се иска чалъм и чип, но ефекта е много добър, с много усилия пак може да счупиш мотора !!!!не се притеснявай, може да се уреди))
просто малко по трудно от бензиновияно има шанс, и аз работя в тая посока, да видим .....
'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Re: ужас
Първоначално публикувано от valjoПървоначално публикувано от orionoАз карам 164тс и определено искам да си купя 166, ама с тази тема тук ме разбихте. Първо аз свърших един мотор, ама това е друга тема. Просто се събраха доста неща накуп, а и определено си беше вината в начина на каране. Тя алфата си иска обороти иначе не върви - карал съм и 155 и 156 - все тая обороти - ИНАЧЕ НЕ Е АЛФА! Ама все пак аз искам да не карам, като пенсионер. Ама тази тема ме преби. Или си чешете езиците или просто трябва да се откажа от Алфа?!!!
е малко се иска чалъм и чип, но ефекта е много добър, с много усилия пак може да счупиш мотора !!!!не се притеснявай, може да се уреди))
просто малко по трудно от бензиновияно има шанс, и аз работя в тая посока, да видим .....
) ама не ти връзвааа
Comment
-
Колеги, имам един въпрос.Почти всички теми изчетох за Алфа Ромео 166.Това ми е супер любима машина и искам да си купя такава.Прочетох и плюсовете и минусите на 2.0TS и 2.4JTD.Някой да може да даде плюсовете и минусите например и за 2.5V6 и 3.0V6?Не прочетох почти никъде нищо за тези двигатели.Убеден съм, че всичко по поддръжката на такъв двг. е по-скъпо,но ми е интересно, дали са по-надеждни и т.н.Харчлъка не го гледаме,все пак всеки, който е на път да си купи такава кола, е наясно,че бърка в джоба, но пък тръпката е невероятна.И само още един въпрос - каква е разликата между 166 и 166 SUPER?Благодаря и се надявам да получа отговори
Alfa Romeo 156 1.8TS' 98
Comment
-
2.5 и 3.0 са акцизни, което само по себе си е проблем
3.0 е много по добър вариант, тъй като разхода му е като на 2.5 , а вървежа - доста различен
на тема ремонти, драмата е и голяма, но и има оправия
пари да имаш ....'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Valjo,много ти благодаря за отговора.А имаш ли на идея, колко е акциза на 3.0?Колкото до разхода - да,знам, много подробно направих сравнение и обща взето 3-ката харчи малко повече, иначе на коне е по-яка също.За 6000евро видях една много яка 3-ка.2001 година на 88000км. в германското МОБИЛЕ.Изкефи ме отвсякъде.Добра инвестиция ли е според теб и изобщо според вс. от форума.Давайте мнения
И колко по-скъпо излизат частите на 3.0 от 2.0 например?Мерси
Alfa Romeo 156 1.8TS' 98
Comment
-
Първоначално публикувано от truck_boyValjo,много ти благодаря за отговора.А имаш ли на идея, колко е акциза на 3.0?Колкото до разхода - да,знам, много подробно направих сравнение и обща взето 3-ката харчи малко повече, иначе на коне е по-яка също.За 6000евро видях една много яка 3-ка.2001 година на 88000км. в германското МОБИЛЕ.Изкефи ме отвсякъде.Добра инвестиция ли е според теб и изобщо според вс. от форума.Давайте мнения
И колко по-скъпо излизат частите на 3.0 от 2.0 например?Мерси
Ще я купиш за 12 000 лева, с акциза ще стане 23 000 лева, с първоначалното обслужване и смяна на това-онова по окачването още 2-3 000 лева минимум - станаха ~26 000 лева, и то по най-груби и оптимистични сметки. Данъка и е над 1000 лева за две години.
И след 2 години ако успееш да и вземеш 10 000 лева, трябва да черпиш
Та инвестицията ще изглежда така - купуваш нещо за 26 000 лева и след 2 години го продаваш за 10 000(оптимистичен вариант).
8 000 лева загуба на година каква инвестиция е? Добра?
Иначе кеф цена няма, това вероятно ти е ясно. А кефа на големия шестак при Алфа е гарантиран.
Изобщо нямам желание да те разубеждавам, но покупката на точно тая кола е всичко друго, но не и добра инвестиция.
Та на фона на тия разходи даже и един основен ремонт за 2-3 000 лева ще ти се стори стотинки
Comment
-
Е добре, как се смята този акциз?Какъв процент от цената е той?Принципно вече такава ли е системата за бензините?А също така според мен може да не се налага да се дадат 2-3000лв, в смисъл такъв, че много е важно, в какво състояние е колата и как се експлоатира впоследствие.Колкото до парите, които трябва да се вложат задължително като се вземе този автомобил, колкото и да са много, това не трябва да спира един истински "Алфист".Препоръчайте ми с какъв двигател е най-добре.Alfa Romeo 156 1.8TS' 98
Comment
-
Първоначално публикувано от truck_boyЕ добре, как се смята този акциз?Какъв процент от цената е той?Принципно вече такава ли е системата за бензините?А също така според мен може да не се налага да се дадат 2-3000лв, в смисъл такъв, че много е важно, в какво състояние е колата и как се експлоатира впоследствие.Колкото до парите, които трябва да се вложат задължително като се вземе този автомобил, колкото и да са много, това не трябва да спира един истински "Алфист".Препоръчайте ми с какъв двигател е най-добре.
1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;
4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.
(2) Акцизната ставка за новите автомобили е:
1. седемстотин (700) лева + 90 лв. за 1 kW за разликата над 120 kW по системата DIN;
2. седемстотин (700) лева + 85,71 лв. за 1 kW за разликата над 126 kW по системата SAE.
2.Информация относно термините DIN и SAE:
SAE = “Society of Automotive Engineers”. Това е американския стандарт – при него замерванията се правят без прикачени динамо, маслен и въздушен филтър и т.н. Тук мощността се мери по-скоро Бруто. Относителната разлика между DIN и SAE варира между 10-15%. Списание Road&Track дават следната формула за преобразуване:
DIN = SAE - 10%
DIN = “Deutsches Institut fur Normung” (известно още като Deutsche Industrie Normen) или с други думи това е Германски стандарт. Той е най-често ползван от производителя. Тук измерените показатели са най-близки до реалните (т.е. до whp). Анализът се прави с прикачени динамо, маслена и водна помпа + допълнителни товари, равняващи се на създаваните от бензиновата помпа, инжекционната система, въздушния и масления филтър.
Корекцията се прави при атмосферно налягане 1013 mbar и 200 градуса по Целзий.
Смятай колко ще е.
ако Алфата е 220 коня - акциз 9 700 лева
ако е 240 коня - 10 588 лева
Comment
-
Да, много интересно наистина, но проблемно.То затова в Бг може би, не се срещат толкова 166-ци с 2.5 и 3.0л, да не кажа, че е рядкост. То егати, за тоя акциз дето ще платиш за 3.0литровата, ще си купиш още една 2-литрова АлфаЗначи, колкото и да ми е кофти, този вариант отпада и ще се спра или на 2-литрова Алфа TS, или на 2.4JTD.Виждам доста често по улиците 2.4JTD,което само по себе си е показателно.Ама като прочетох във форумите,че е хубаво да сложиш чип и след това Q2диференциал......доста работа си е.А за 2-ката пък пишеше, че много се чупели тези мотори.Вярно е,че всеки сам решава за себе си, но вие като собственици, какво ми препоръчвате?Благодаря ви отново
Alfa Romeo 156 1.8TS' 98
Comment
-
Първоначално публикувано от truck_boyДа, много интересно наистина, но проблемно.То затова в Бг може би, не се срещат толкова 166-ци с 2.5 и 3.0л, да не кажа, че е рядкост. То егати, за тоя акциз дето ще платиш за 3.0литровата, ще си купиш още една 2-литрова АлфаЗначи, колкото и да ми е кофти, този вариант отпада и ще се спра или на 2-литрова Алфа TS, или на 2.4JTD.Виждам доста често по улиците 2.4JTD,което само по себе си е показателно.Ама като прочетох във форумите,че е хубаво да сложиш чип и след това Q2диференциал......доста работа си е.А за 2-ката пък пишеше, че много се чупели тези мотори.Вярно е,че всеки сам решава за себе си, но вие като собственици, какво ми препоръчвате?Благодаря ви отново
Comment
Comment